top of page
  • it9045

Prohlášení Retailové asociace k ukončení nouzového stavu:


Události posledních hodin, zejména pak neschopnost české vlády pochopit, že v závažných otázkách omezení lidské svobody je nutná širší politická shoda, nás lidsky netěší. Vnímáme ji jako stav politické nekompetentnosti a mrhání poskytnutým časem.


Vláda přenesla finanční zátěž svých rozhodnutí na podnikatele, kteří se zadlužují, aby udrželi svoje podnikání a pracovní místa svých zaměstnanců. Výše dotací je nedostatečná, kryje jen velmi malou část skutečných nákladů a systém rozdělování je nespravedlivý.


Jsme si vědomi toho, jaké nebezpečí onemocnění COVID19 představuje, a proto přicházíme s potvrzením lidské i podnikatelské odpovědnosti.

Jsme připraveni, v případě, že nám bude umožněno otevřít dne 15.2.2021 naše obchody, bez ohledu na vyhlášený stav, dodržovat ochranná opatření v souladu s požadavky, které platily na podzim loňského roku. Všechny naše provozovny proto budou realizovat opatření v tomto rozsahu:

- omezení počtu lidí na prodejní ploše a zamezení shlukování

- zajištění desinfekce pro zákazníky

- dohled nad desinfikováním rukou při vstupu na prodejnu

- vyžadování zakrytí úst u zákazníků

- FFP2 respirátory personálu prodejen


Václav Hrbek, ml.

Retailová asociace, z.s.

60 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Nejen české školy, ale i český retail má světové prvenství

Tisková zpráva ke stažení v pdf; celý text naleznete níže. Pandemie a vládní opatření jsou hlavním tématem mezi společnostmi z oblasti maloobchodu už více než rok. Obchody jsou na základně vládních op

Otevřená výzva Retailové asociace

Vážený pane Havlíčku, v současné době jsou velké supermarkety otevřené a velké množství vybraných menších obchodů také. Obchodní centra jsou plná lidí. Nikdy nebylo signifikantně prokázáno, že by v ob

bottom of page