top of page

Otevřená výzva Retailové asociace

Vážený pane Havlíčku,


v současné době jsou velké supermarkety otevřené a velké množství vybraných menších obchodů také. Obchodní centra jsou plná lidí. Nikdy nebylo signifikantně prokázáno, že by v obchodních centrech či našich prodejnách docházelo k šíření nákazy.

Vyzýváme Vás, abyste umožnili oficiální dootevření zbytku maloobchodních jednotek, které jsou v současné době diskriminačně uzavřeny, a to dokonce, jak rozhodl Ústavní soud, v rozporu se zákonem.


V případě, že se tak z vážných důvodů nemůže stát, žádáme Vás o spravedlivé kompenzace našich škod, a to :

· 100% uhrazením nájmů od 1.1. 2021 do doby otevření, případně Vaši dohodu s pronajímateli na úhradě nájemného 50% stát / 50% pronajímatel, jako na Slovensku.

· 100% uhrazením nákladů na personál dotčený tímto uzavřením - antivir

· kompenzací 500 kč/ osoba/ den na pokrytí alespoň části dalších nákladů

· snížením limitu propadu tržeb na 25% pro kompenzace při srovnání shodného období 2021 a 2019

· neomezováním podpory objemovými limity


V případě, že naše oprávněné požadavky budou z vaší strany nadále ignorovány, budeme nuceni od pátku 26.2. 2021 otevřít naše obchody a připojit se k žalobám na stát o náhradu škod způsobených nesprávným úředním postupem.


Naše obchody jsme připraveni otevřít za dodržení všech dosud aplikovaných protiepidemických opatření.

Jakýkoli jiný přístup pokládáme za cílenou likvidaci vybraného sektoru maloobchodního trhu.


Nalezení rovnováhy mezi oprávněnými požadavky nezákonně omezených podnikatelů a ochranou zdraví obyvatelstva je prací vás, politiků. Není spravedlivé, aby náklady na toto řešení byly diskriminačně přeneseny pouze na vybranou část podnikatelů.


V úctě

Václav Hrbek, předseda Retailové asociace

438 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Nejen české školy, ale i český retail má světové prvenství

Tisková zpráva ke stažení v pdf; celý text naleznete níže. Pandemie a vládní opatření jsou hlavním tématem mezi společnostmi z oblasti maloobchodu už více než rok. Obchody jsou na základně vládních op

Prohlášení Retailové asociace k ukončení nouzového stavu:

Události posledních hodin, zejména pak neschopnost české vlády pochopit, že v závažných otázkách omezení lidské svobody je nutná širší politická shoda, nás lidsky netěší. Vnímáme ji jako stav politick

bottom of page